Εξωτερική μόνωση

Για την εξωτερική  μόνωση εμπιστευόμαστε τις καλύτερες εταιρίες και γι' αυτό συνεργαζόμαστε με 2 κορυφαία ονόματα το FIBRAN και την MARMODOM.
 
Το FIBRANxps ως μόνιμη και αποτελεσματική θερμική μόνωση χρησιμοποιείται εκτεταμένα καλύπτοντας επιτυχώς όλες τις ιδιαίτερες απαιτήσεις, τόσο των κτηριακών, όσο και των βιομηχανικών εφαρμογών. Τα πλεονεκτήματα της θερμομόνωσης FIBRANxps είναι η εξαιρετικά υψηλή αντοχή σε φορτία και η κλειστή δομή των κυψελίδων, η οποία επιτρέπει τη χρήση τους σε υγρό περιβάλλον. Tα προϊόντα με αδρή και ανοιχτή επιφανειακή δομή, προσφέρονται ως κατάλληλο υπόστρωμα για την εφαρμογή επιχρισμάτων.
 
Ρωτήστε μας για το κατάλληλο προϊόν FIBRANxps...
  1. Yψηλής αντοχής σε συμπίεση πλάκες για δώματα, δάπεδα και υπόγεια, με λεία επιφάνεια και κλιμακωτή διαμόρφωση ακμών L
  2. Yψηλής αντοχής σε συμπίεση πλάκες για δώματα, δάπεδα και υπόγεια, με λεία επιφάνεια και ίσια διαμόρφωση ακμών I
  3. Πλάκες εξωτερικής θερμομόνωσης, με «γκοφρέ» επιφάνεια και κλιμακωτή ή ίσια διαμόρφωση ακμών, L ή I
  4. Πλάκες ξυλοτύπων χωρίς επιδερμίδα, με αυλακώσεις και κλιμακωτή διαμόρφωση ακμών L ή D
  5. Μακριές πλάκες διπλής τοιχοποιίας & κεραμοσκεπών, με λεία επιφάνεια και διαμόρφωση ακμών, είτε με συνδυασμό κλιμακωτών L και ίσιων ακμών I, είτε με ακμές τύπου αρσενικό / θηλυκό D
  6. Ειδικό προϊόν κεραμοσκεπών με αυλάκωση στη μέση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς
  7. Σύνθετο θερμομονωτικό πλακίδιο αποτελούμενο από εξηλασμένη πολυστερίνη και τσιμεντοκονία κατάλληλο για την κατασκευή αντεστραμμένου βατού δώματος
  8. Θερμομονωτική πλάκα εξηλασμένης πολυστερίνης με επικόλληση ανθυγρής γυψοσανίδας PI, κατάλληλη για εκ των υστέρων εξωτερική μόνωση πιλοτής, ή απλής GP, κατάλληλη για εσωτερική μόνωση τοιχοποιίας
  9. Θερμομονωτική πλάκα εξηλασμένης πολυστερίνης απόλυτα ισόπαχη και πλαναρισμένη επιφάνεια για βιομηχανικές εφαρμογές
  10. Θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης με διαμόρφωση επιφανειακής κλίσης για κατασκευή ρύσεων σε δώματα
 

Πλεονεκτήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης (MARMODOM)
 
Εξοικονόμηση ενέργειας.
Το πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Biopanoply διατηρεί την θερμοκρασία του χώρου για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη διακοπή λειτουργίας της εγκατάστασης θέρμανσης ή ψύξης. Έτσι, ελαχιστοποιεί τον χρόνο που χρειάζεται να λειτουργήσει το σύστημα θέρμανσης/ψύξης (λέβητας, τζάκι, κλιματιστικό) με αποτέλεσμα να γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση, ειδικά σήμερα που η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει στα ύψη.
 
Προστασία από τις καιρικές συνθήκες.
Η εξωτερική θερμομόνωση Biopanoply προστατεύει την τοιχοποιία από τις μεταβολές της εξωτερικής θερμοκρασίας, κρατώντας το καλοκαίρι ένα δροσερό και το χειμώνα ένα ζεστό εσωτερικό χώρο.
 
Καλύτερη απόδοση στη μόνωση και αύξηση της ωφέλιμης επιφάνειας.
Σύμφωνα με Μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Δημοσίευση Α. Παπαδόπουλος “Building & Environment 2007”) η μονή τοιχοποιία στην οποία εφαρμόζεται το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης βελτιώνει την στατικότητα των κτιρίων και αυξάνει την ωφέλιμη εσωτερική επιφάνεια των κτιρίων κατά περίπου 5% ενώ η διπλή τοιχοποιία με ενδιάμεση μόνωση είναι κατά 20-25% λιγότερο αποδοτική
 
Απεριόριστες επιλογές σε χρώμα επιφάνειας και κοκομετρία.
Το σύστημα εξωτερικής μόνωσης Biopanoply δεν σας περιορίζει καθόλου στην επιλογή του χρώματος, καθώς μπορείτε να επιλέξετε από τουλάχιστον 250 χρώματα NCS που συνδυάζονται εύκολα. Επίσης διατίθενται 4 διαφορετικές κοκκομετρίες (0,8 / 1,5 / 2,5 / 3,5) για να δώσετε την τελική όψη που εσείς θέλετε.
 
Περισσότερη κατοικήσιμη επιφάνεια
Η εφαρμογή της εξωτερικής μόνωσης με Biopanoply σας επιτρέπει να μειώσετε το πάχος των εξωτερικών τοίχων, σε σχέση με την ως τώρα γνωστή μόνωση με διπλή τοιχοποιία και ενδιάμεση μόνωση, και έτσι να κερδίσετε περισσότερο χώρο μέσα στο σπίτι (περίπου 5%).
 
Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης
Η σταθερότητα της εσωτερικής θερμοκρασία του χώρου που επιτυγχάνεται με την εξωτερική μόνωση δημιουργεί καλύτερες συνθήκες διαβίωσης όλο το χρόνο, δημιουργώντας ένα κλίμα ευεξίας ενώ επιτυγχάνει παράλληλα και τον εξαφανισμό τυχών μούχλας. 
 
Άριστα αποτελέσματα σε παλιά κτίρια.
Η εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης Biopanoply έχει άριστα αποτελέσματα σε παλιά κτίρια που έχουν ρωγμές, σαθρά σημεία και υγρασίες ή άλλα προβλήματα. Εκτός από την καινούργια αισθητική κάλυψη της παλαιάς τοιχοποιίας, εξασφαλίζει την μόνιμη προστασία της τοιχοποιίας για πολλές δεκαετίες, καθώς ο σοβάς BIOPLASTER που αποτελεί το τελικό επίχρισμα του συστήματος BIOPANOPLY είναι 100% αδιάβροχος και παρέχει ανεξίτηλο χρώμα.
 
Προστασία του περιβάλλοντος
Η χρήση εξωτερικής θερμομόνωσης μειώνει τις ανάγκες του σπιτιού για θέρμανση και ψύξη και έτσι μειώνεται η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων, μειώνονται οι εκπομπές βλαβερών ουσιών για τον άνθρωπο καθώς και οι εκπομπές αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.