Βιομηχανική ξυλεία

Η εταιρία μας διαθέτει τεμαχιστικό μηχάνημα για την επεξεργασία και κοπή βιομηχανικής ξυλείας & κόντρα πλακέ - OSB κλπ.
 
ΜΕΛΑΜΙΝΗ
 
Η μελαμίνη είναι ένα συνθετικό πολυμερές υλικό σε φιλμ, το οποίο είναι ανθεκτικό στα γρατσουνίσματα, στην τριβή και τα διαβρωτικά .
Με μελαμίνη επενδύουμε μοριοσανίδα και MDF για την κατασκευή επίπλων, γιατί είναι οικονομική, ανθεκτική και παράγεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Σημαντικό για την μελαμίνη είναι η σωστή επεξεργασία -το φινίρισμα-στα τελειώματα της επιφάνειας, τα "σόκορα" όπως τα αποκαλούμε.

Συνήθως τα "σόκορα" επενδύονται με ταινίες μελαμίνης η PVC. Το φινίρισμα της μελαμίνης μπορεί να γίνει τόσο καλό που μερικές φορές είναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις από το πραγματικό ξύλο.

 

 


 

ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ

 
Το κόντρα πλακέ είναι ένα είδος τεχνητής ξυλείας που κατασκευάζεται από ξυλόφυλλα πάχους 0,8 mm έως 1,5 mm τα οποία συγκολλούνται σταυρωτά (κόντρα) μεταξύ τους.
 
Επειδή η διεύθυνση των εξωτερικών ξυλόφυλλων (καπλαμάδων) του κόντρα πλακέ πρέπει να είναι η ίδια, οι στρώσεις των ξυλόφυλλων του κόντρα πλακέ είναι συνήθως μονές.
Όσο πιο λεπτά είναι τα ξυλόφυλλα που χρησιμοποιούνται , τόσο μεγαλύτερη είναι η ανθεκτικότητα του κόντρα πλακέ που παράγεται.
 
Για το κόντρα πλακέ φιλμ, οι εξωτερικές του στρώσεις είναι από φιλμ μελαμίνης (σε χρώμα μαύρο ή καφέ).
 
Για τις εσωτερικές στρώσεις του κόντρα πλακέ χρησιμοποιούνται συνήθως τα ίδια ξυλόφυλλα ή συνδυασμός τους, μόνο που η ποιότητα τους είναι υποδεέστερη .
Η συγκόλληση των ξυλόφυλλων του κόντρα πλακέ γίνεται με κόλλες μελαμινικές όταν πρόκειται για κόντρα πλακέ εσωτερικής χρήσης, είτε με φαινολικές κόλλες όταν πρόκειται για κόντρα πλακέ εξωτερικής χρήσης.
 
Το βάψιμο του κόντρα πλακέ γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται και το βάψιμο του φυσικού ξύλου.
Τα επενδεδυμένα κόντρα πλακέ χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ποιοτικού επίπλου και πόρτας.